Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szigetközi meggyes tejszínes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A piskótához

  • 8 db tojás
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 8 evőkanál liszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 csepp citromhéj

Krém

  • 4 dl tej
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 1 evőkanál liszt
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dl habtejszín
  • 2 evőkanál porcukor
  • 2 csomag habfixáló
  • 1,5 kg meggy

Elkészítése

Először kikeverjük a piskótát. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket a sóval és a citromlével felverjük habbá. A felvert fehérjébe belekeverjük a 8 kanál cukrot, majd tovább verjük. Végül hozzáadjuk a 8 tojássárgáját, és apránként a 8 kanál lisztet, majd óvatosan összedolgozzuk.

Egy tepsit (30×20 cm) kibéleljük sütőpapírral, telerakjuk magozott meggyel, ráöntjük a piskótát, és közepes lángon (180 fok) sütjük. Majd megvárjuk, amíg kihűl.

Közben megfőzzük a krémet. 4 dl tejbe 1 evőkanál lisztet és egy vaníliapudingot megfőzünk. A cukrokat a margarinnal habosra keverjük, majd a főzött krémmel összekeverjük.

A habtejszínt a cukorral kemény habbá verjük.

A piskótát kiöntjük, a meggyes rész van felül. Rákenjük a krémet, és erre a habtejszínt.

A tetejére lehet csokit reszelni.

Tipp:

Ha tökéletes piskótát szeretnél, akkor kövesd az itt található leírást!

 

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/szigetkozi-meggyes-tejszines/