Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 60 dkg liszt 1 késhegynyi szódabikarbóna 25 dkg porcukor 25 dkg margarin 3 tojás sárgája Töltelékhez: A szilvák kivájt belseje 18 dkg porcukor 2 ek cukrozatlan kakaópor 2 ek rum 10 dkg margarin Kb. 4 ml tej Továbbá: Kb. 0,5 dl víz Málna piros aroma Kék ételszínezék Kb.15 dkg cukor Elkészítése: A porcukrot […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
10 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2016.12.27.

Elkészítése

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 1 késhegynyi szódabikarbóna
  • 25 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin
  • 3 tojás sárgája

Töltelékhez:

  • A szilvák kivájt belseje
  • 18 dkg porcukor
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 2 ek rum
  • 10 dkg margarin
  • Kb. 4 ml tej

Továbbá:

  • Kb. 0,5 dl víz
  • Málna piros aroma
  • Kék ételszínezék
  • Kb.15 dkg cukor


Elkészítése:

A porcukrot simára keverjük a margarinnal, majd egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját. Beleszórjuk a szódabikarbónával elkevert lisztet. Jól összedolgozzuk.

Diónyi golyókat sodrunk, amikből kb. 5 cm hosszú hengert formázunk, amiknek a végeit kicsit elvékonyítjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk egymástól távolabb. Közben tenyérrel egy kicsit ellapítjuk.

170 fokra előmelegített sütőben alul-felülsütéssel kb. 15 perc alatt megsütjük.

Ha kihűltek, egy éles késsel kivájjuk a közepüket.

A kaparékot egy tálba rakjuk, szétmorzsoljuk, hozzáadjuk a kakaóport, porcukrot, rumot, margarint és tejet. Alaposan összekeverjük és a szilvák belsejébe töltjük, majd egy-egy süti felet összeragasztunk.

Egy tányérba szórjuk a cukrot és egy másikba a vizet az ételszínezőkkel lilára keverjük.

Egy ecset segítségével bekenjük a szilvákat, majd megforgatjuk a cukorban.

Puszpáng levéllel díszítjük.

Érdemes egy éjszakát pihentetni, hogy a sütik megpuhuljanak.

[box style=”info”]Biztosan sokan ismeritek a „lagzis barackot”. Ez az a bizonyos sütemény, amit mindenki imád, de kicsit pepecselős. Nos, évekig sütöttem, aztán tovább léptem és elkészült a sárgabarack változat. Most pedig szilvaformát kapott. Nem mondom, hogy egy gyors süti, de megéri az idő ráfordítást.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is