Elkészítése
Hozzávalók:
14 darabhoz:
- 6 ek útifűmaghéj
- 250 ml víz
- 3 tojás
- csipet só
- 1 kk foszfátmentes sütőpor
- 5 dkg szezámpehely
- 5 dkg amarántliszt
- 15 dkg mandulaliszt
- 4-5 ek eritrit/xilit
- szezámmag
Töltelékhez:
- szilvalekvár (üstben főtt, cukormentes )
- paleo étcsokoládé
Elkészítése:
Az útifűmaghéjat a vízzel elkeverjük és hagyjuk állni 10 percet.
A tészta minden hozzávalóját összevegyítjük és egyforma golyókat formázunk belőle. A golyókat szezámmagba forgatjuk és sütőpapíros tepsibe egymástól kissé távolabb helyezzük. Kézzel lelapogatjuk úgy, hogy a közepe kicsit mély legyen.
A mélyedésekbe 1-1 jókora kanál lekvárt kanalazunk, majd csokidarabokkal megszórjuk. Előmelegített sütőben (180 fok) aranybarnára sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Jó étvágyat!
[box style=”info”]Nagyon finom, laktóz-, glutén- és cukormentes. Laktató, egészséges reform sütemény.[/box]

