Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szilvalekváros hájas párnácskák recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • kb. 50 dkg háj
  • 4 dkg élesztő
  • kb. 1-1,5 dl tej
  • 1 kk cukor
  • 1 kk só
  • 2 tojássárgája
  • 1 tojássárgája a kenéshez

Töltelék:

  • lekvár


Elkészítése:

A hájat ledaráljuk, majd kevés liszttel összegyúrjuk, és félretesszük.

Az élesztőt 1 kk cukorral langyos tejben felfuttatjuk, majd a maradék liszttel, sóval, a 2 tojássárgájával összedolgozzuk. Addig dolgozzuk a tésztát, míg el nem válik a dagasztó tál falától.

A tésztát letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük, majd ezután a gyúródeszkára helyezzük, kinyújtjuk, és a hájat a tészta tetejére egyenletesen eloszlatjuk. Négyszögbe hajtogatjuk, és ismét kap egy kis időt, hogy duplájára keljen.

Ezt a műveletet összesen háromszor ismételjük fél órás pihentetéssel. Végül kb. 2 cm vastagra nyújtjuk, négyzetekre vágjuk, és a közepébe halmozzuk a tölteléket (lekvár).

Miután a töltelék a helyére került, a tészta széleit meghúzzuk, és átlósan összehajtjuk. A kifliket tepsibe sorakoztatjuk, végül tojássárgájával megkenjük, és előmelegített sütőbe helyezzük. 200 fokon szép pirosra sütjük.

Vaníliás porcukorba forgatjuk, és tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/szilvalekvaros-hajas-parnacskak/