Elkészítése
A mirelit leveles tésztát felengedés után enyhén lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk. Ezután köröket szaggatunk belőle – erre használhatunk derelyekészítőt, de egy vizespohár is tökéletes.
Mindegyik tésztakorong közepére egy-egy diónyi szilvalekvárt teszünk. Ezután félbehajtjuk őket. Ha pohárral szaggattuk, akkor a széleket villával óvatosan lenyomkodjuk, hogy sütés közben ne nyíljanak szét.
A megtöltött darabokat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, majd a felvert tojással megkenjük a tetejüket. Előmelegített sütőben 180 °C-on kb. 15–20 perc alatt szép pirosra és ropogósra sütjük.
Tipp
Ha szeretnénk különlegesebbé tenni, szórhatunk egy kevés porcukrot a tetejére tálalás előtt, vagy a lekvár helyett próbálhatjuk meggylekvárral is. Gyerekeknek akár nutellával is készíthetjük, ami szintén nagy kedvenc lesz.
