Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Lekváros sütik

Sütemény receptek

Szilvalekváros morzsás szelet

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 40 dkg liszt 1 csipet só 0,5 tasak sütőpor 10 dkg porcukor 12 dkg vaj/margarin 2 tojás sárgája 10 dkg tejföl Morzsához: 20 dkg liszt 10 dkg porcukor 15 dkg vaj/margarin Töltelékhez: 7 jó púpos ek szilvalekvár Elkészítése: Először a morzsát készítjük el. A lisztet a porcukorral egy tálba szórjuk, majd elmorzsoljuk benne […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2015.06.29.

Elkészítése

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 0,5 tasak sütőpor
  • 10 dkg porcukor
  • 12 dkg vaj/margarin
  • 2 tojás sárgája
  • 10 dkg tejföl

Morzsához:

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg porcukor
  • 15 dkg vaj/margarin

Töltelékhez:

  • 7 jó púpos ek szilvalekvár


Elkészítése:

Először a morzsát készítjük el. A lisztet a porcukorral egy tálba szórjuk, majd elmorzsoljuk benne a vajat/margarint. Nem szükséges, hogy összeálljon. Lefedve a hűtőbe rakjuk.
A sütőt előmelegítjük. Egy nagyobb tepsit (38*30 cm) kikenünk vékonyan vajjal és megszórjuk egy kevés liszttel.

A tésztához a lisztet, a sót, a sütőport és a porcukrot egy tálba mérjük, elkeverjük, majd hozzáadjuk a tejfölt, a tojások sárgáját, és a vajat/margarint. Alaposan összedolgozzuk.

A tésztát lisztezett felületen a tepsi méretére nyújtjuk, de úgy, hogy egy picit túlérjen. A nyújtófa segítségével az előkészített tepsibe fektetjük úgy, hogy legyen egy kis pereme a tésztának.

Megkenjük a lekvárral és a morzsát a tetejére szórjuk. Előmelegített sütőben 180 fokon hőlégkeveréssel 30 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt szépen szeletelhető.

[box style=”info”]Vendégségbe voltunk hivatalosak és ezt az egyszerű sütit készítettem. Volt még itthon párom anyukájának cukormentes szilvalekvárjából, így az lett a töltelék. Maga a sütemény nem túl édes, de a tésztája puha, a tetején a morzsa kellemesen ropogós. Ha kihűl, csodásan szeletelhető és könnyű szállítani is.
Biztos vagyok benne, hogy máskor is fogom még sütni.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is