Elkészítése
Hozzávalók:
- 2 dl tej
- 10-15 dkg cukor
- 2,5 dkg élesztő
- csipet só
- 2 tojás sárgája
- 5 dkg margarin
- 1 ek tejföl
- 50 dkg liszt
- 20 dkg szilvalekvár
- 1 egész tojás a kenéshez
Elkészítése:
A tejet a cukorral meglangyosítjuk, az élesztőt megfuttatjuk a langyos tejben,majd hozzáadjuk a lisztet, a tojások sárgáját, a tejfölt, a csipet sót. Elkezdjük a tésztát összedolgozni és fokozatosan adjuk hozzá az olvasztott, langyos margarint. Jól kidolgozzuk, addig amíg el nem válik a táltól és a kezünktől. A tetejét megszórjuk liszttel, letakarjuk, meleg helyen 30 percig kelesztjük.
Ha megkelt lisztezett deszkára borítjuk, újra összegyúrjuk, kicsit pihentetjük, majd 0,5 cm vastagra kinyújtjuk, négyzetekre vágjuk a tésztát, megtöltjük szilvalekvárral. Két átlós sarkát egymásra hajtjuk, olajjal kikent tepsibe rákjuk,újra kelesztjük 20 percig, majd megkenjük a felvert tojással.
180 fokos előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.

