Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 50 dkg liszt 2,5 dkg élesztő 2,5 dl tej 1 nagyobb tojás sárgája 8 dkg margarin 1 kk só 3 ek cukor 1 tasak vaníliás cukor Töltelékhez: 1 kis üveg szilvalekvár fele Lekenéshez: 2 nagyobb tojás sárgája Szóráshoz: 1 ek porcukor Elkészítése: Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral. A lisztet […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2015.04.07.

Elkészítése

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 1 nagyobb tojás sárgája
  • 8 dkg margarin
  • 1 kk só
  • 3 ek cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor

Töltelékhez:

  • 1 kis üveg szilvalekvár fele

Lekenéshez:

  • 2 nagyobb tojás sárgája

Szóráshoz:

  • 1 ek porcukor


Elkészítése:

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a margarint és a tojás sárgáját. Alaposan kidagasztjuk.

Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk. Nagyon vékonyra, kb. 3 mm-esre elnyújtjuk. Egy akkora csészével korongokat szaggatunk, mint a derelyekészítő átmérője. Rátesszük a derelyeformázóra a tésztát, rákanalazunk egy teáskanálnyit a szilvalekvárból, és összezárjuk a formázót.

Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a párnákat, és lekenjük tojássárgájával. Addig kelesztjük, amíg a sütő felmelegszik.

180 fokon 12 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük. Porcukorral meghintve kínáljuk.

[box style=”info”]Egyszerű kis édességet sütöttem. Fogyaszthatjuk desszertként, de akár egy tartalmas leves után is lehet második fogás. Két nagyobb tepsit töltött meg.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is