Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szilvalekváros piskótatekercs recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 db tojás
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg finomliszt
  • 1 késhegynyi sütőpor
  • 1 csipet só
  • 2 evőkanál olaj

Töltelék

  • szilvalekvár

Elkészítése

Az egész tojásokat a cukorral és a sóval elektromos habverő legmagasabb fokozatán addig keverjük, amíg könnyű, habos, krémszerű állagot nem kapunk, és a keverék majdnem fehérré nem válik.

A sütőporral elkevert lisztet két részletben szitáljuk bele, és óvatos, nagy mozdulatokkal keverjük el. Végül hozzáadjuk az olajat, és azt is beleforgatjuk.

A masszát sütőpapírral bélelt nagy gáztepsibe öntjük. Előmelegített, légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 9 perc alatt megsütjük. Végezzünk tűpróbát: ha a piskóta tetejét megnyomjuk, és az visszaugrik, elkészült; ha úgy marad, süssük még pár percig.

Egy tiszta konyharuhát kiterítünk. A sütés után 1-2 percet várunk, majd a piskótát a sütőpapírral együtt ráfordítjuk a konyharuhára. Óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt, és a konyharuha segítségével feltekerjük. Így hagyjuk kihűlni.

Amikor kihűlt, kitekerjük a konyharuhából, megkenjük szilvalekvárral, majd ismét feltekerjük. A tetejét porcukorral szórjuk meg.

Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/szilvalekvaros-piskotatekercs-2/