Az egész tojásokat a cukorral és a sóval elektromos habverő legmagasabb fokozatán addig keverjük, amíg könnyű, habos, krémszerű állagot nem kapunk, és a keverék majdnem fehérré nem válik.
A sütőporral elkevert lisztet két részletben szitáljuk bele, és óvatos, nagy mozdulatokkal keverjük el. Végül hozzáadjuk az olajat, és azt is beleforgatjuk.
A masszát sütőpapírral bélelt nagy gáztepsibe öntjük. Előmelegített, légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 9 perc alatt megsütjük. Végezzünk tűpróbát: ha a piskóta tetejét megnyomjuk, és az visszaugrik, elkészült; ha úgy marad, süssük még pár percig.
Egy tiszta konyharuhát kiterítünk. A sütés után 1-2 percet várunk, majd a piskótát a sütőpapírral együtt ráfordítjuk a konyharuhára. Óvatosan lehúzzuk róla a sütőpapírt, és a konyharuha segítségével feltekerjük. Így hagyjuk kihűlni.
Amikor kihűlt, kitekerjük a konyharuhából, megkenjük szilvalekvárral, majd ismét feltekerjük. A tetejét porcukorral szórjuk meg.
Jó étvágyat kívánunk!