Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. A tojásokat szétválasztjuk, a tojásfehérjébe beletesszük a vaníliás cukrot, a tojássárgáját pedig a kristálycukorral vagy porcukorral elkeverjük. A cukros tojássárgájához apránként hozzáadjuk a lisztet és a sütőport, majd gépi habverővel jó krémesre felverjük. Közben a tojásfehérjét kemény habbá verjük a vaníliás cukorral (ha a tálat fejre állítjuk, és a hab nem esik ki, akkor készen van).
A habot apránként, óvatosan hozzáforgatjuk a tojássárgás krémhez, alulról felfelé keverve. A masszát sütőpapírral bélelt vagy zsírozott, kilisztezett tepsibe öntjük, majd 200 fokon 10 percig, aztán 180 fokon további 10-15 percig sütjük. Amikor kész, kivesszük a tepsiből, és még melegen konyharuhával feltekerjük. Ha sütőpapírral sütöttük, hagyjuk hűlni 5-10 percig, majd a konyharuhát enyhén bevizezhetjük, hogy a piskóta visszapuhuljon. Lehúzzuk a sütőpapírt, megkenjük a piskótát szilvalekvárral, és újra feltekerjük.
Hűlés után ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és a tetejét porcukorral meghinthetjük.