Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szilvalekváros sütemény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 20 dkg finomliszt
  • 3 db tojás
  • 10 dkg vaj (felolvasztva )
  • 15 dkg cukor
  • 5 evőkanál szilvalekvár (kemény)
  • 9 evőkanál víz
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 0,5 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 0,5 teáskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só

Tetejére

  • szilvalekvár

Csokimáz

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 0,5 dl olaj

Elkészítése

A szilvalekvárt vízzel kikeverjük (ha a lekvárunk híg, a vizet el is hagyhatjuk). A tojásokat habosra keverjük a cukorral és egy csipet sóval, majd hozzáadjuk a vajat és a kikevert lekvárt. Ezután hozzákeverjük a liszttel elkevert sütőport, szódabikarbónát és a fűszereket.

A masszát sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük, és 180 fokos előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, ha a tűre nem ragad semmi, a sütemény készen van.

Amint kivettük a sütőből, azonnal forrón vékonyan megkenjük szilvalekvárral, majd hagyjuk kihűlni. Végül csokimázzal bevonjuk. Ehhez a csokit vízgőz felett megolvasztjuk, és hozzákeverjük az olajat, majd a sütemény tetejére öntjük.

A sütemény muffin formában is elkészíthető.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/szilvalekvaros-sutemeny/