Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szilvalekváros süti recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Piskótát sütünk 20x30 tepsiben

  • 6 db tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor

Krém

  • 1 csomag tiramisu krémpor
  • 0,5 dl tej
  • 0,5 liter habtejszín
  • 1 üveg szilvalekvár
  • csokidara

Elkészítése

A 6 tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgájával kikevert cukrot. Ezután óvatosan belekeverjük a liszttel összekevert sütőport, és az egészet sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben, közepes lángon megsütjük.

Amíg a piskóta sül, a tiramisu krémport fél dl tejjel és 2 dl habtejszínnel habbá verjük. A maradék 3 dl habtejszínt külön felverjük, mert az a torta tetejére kerül.

Ha a piskóta kihűlt, kettévágjuk. Az alsó lapot megkenjük szilvalekvárral, majd a tiramisu krém felét rákenjük. Ezt követően ráhelyezzük a másik piskótalapot, megint megkenjük szilvalekvárral, majd a maradék tiramisu krémmel. Végül a tejszínhabot egyenletesen rákenjük, és csoki darával megszórjuk a tetejét.

A kész süteményt legalább 2 órára hűtőbe tesszük, de ha sietünk, a fagyasztóban fél óra alatt is lehűl.

Jó étvágyat!

Sztori:

5 éves unokám és az édesapja megígérték, hogy 8 km utat(földút) külön mindenki a saját kerékpárjával megteszi ha valami szilvalekváros sütivel várom Őket(ilyen távolságra lakunk egymáshoz).

Süti elkészült és sikeresen a saját kerékpárjukon megérkeztek hozzánk, nagy keletje volt az új sütinek.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/szilvalekvaros-suti/