A 6 tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojássárgájával kikevert cukrot. Ezután óvatosan belekeverjük a liszttel összekevert sütőport, és az egészet sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük. Előmelegített sütőben, közepes lángon megsütjük.
Amíg a piskóta sül, a tiramisu krémport fél dl tejjel és 2 dl habtejszínnel habbá verjük. A maradék 3 dl habtejszínt külön felverjük, mert az a torta tetejére kerül.
Ha a piskóta kihűlt, kettévágjuk. Az alsó lapot megkenjük szilvalekvárral, majd a tiramisu krém felét rákenjük. Ezt követően ráhelyezzük a másik piskótalapot, megint megkenjük szilvalekvárral, majd a maradék tiramisu krémmel. Végül a tejszínhabot egyenletesen rákenjük, és csoki darával megszórjuk a tetejét.
A kész süteményt legalább 2 órára hűtőbe tesszük, de ha sietünk, a fagyasztóban fél óra alatt is lehűl.
Jó étvágyat!
Sztori:
5 éves unokám és az édesapja megígérték, hogy 8 km utat(földút) külön mindenki a saját kerékpárjával megteszi ha valami szilvalekváros sütivel várom Őket(ilyen távolságra lakunk egymáshoz).
Süti elkészült és sikeresen a saját kerékpárjukon megérkeztek hozzánk, nagy keletje volt az új sütinek.