Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Zserbók

Szilvalekváros zserbó fehércsoki bevonattal

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tejfölt meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tojást, majd elkeverjük. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a sót, porcukrot, vaníliás cukrot, és az élesztős tejfölt. Összegyúrjuk a tésztát, majd négy egyenlő részre osztjuk. Letakarva langyos helyen 40-50 percig kelesztjük. A cipókból négy lapot nyújtunk a tepsi méretének megfelelően. A lapokat sorban megkenjük lekvárral, megszórjuk […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.08.20.

Hozzávalók

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítése

A tejfölt meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tojást, majd elkeverjük. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a sót, porcukrot, vaníliás cukrot, és az élesztős tejfölt. Összegyúrjuk a tésztát, majd négy egyenlő részre osztjuk. Letakarva langyos helyen 40-50 percig kelesztjük.

A cipókból négy lapot nyújtunk a tepsi méretének megfelelően. A lapokat sorban megkenjük lekvárral, megszórjuk reszelt citromhéjjal és darált dióval. Előmelegített sütőben közepes lángon 25-30 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

A csokit gőz felett felolvasztjuk, elkeverjük az olajjal, és bevonjuk vele a sütemény tetejét. Hűtőbe tesszük szeletelés előtt.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is