Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szilvalekváros zserbó fehércsoki bevonattal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dkg vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 1,5 dl tejföl
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 db tojás

A töltelékhez

  • 40 dkg darált dió
  • 2 db citrom reszelt héja
  • 60 dkg szilvalekvár

A tetejére

  • 20 dkg fehércsokoládé
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítése

A tejfölt meglangyosítjuk, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a tojást, majd elkeverjük. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a sót, porcukrot, vaníliás cukrot, és az élesztős tejfölt. Összegyúrjuk a tésztát, majd négy egyenlő részre osztjuk. Letakarva langyos helyen 40-50 percig kelesztjük.

A cipókból négy lapot nyújtunk a tepsi méretének megfelelően. A lapokat sorban megkenjük lekvárral, megszórjuk reszelt citromhéjjal és darált dióval. Előmelegített sütőben közepes lángon 25-30 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

A csokit gőz felett felolvasztjuk, elkeverjük az olajjal, és bevonjuk vele a sütemény tetejét. Hűtőbe tesszük szeletelés előtt.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/szilvalekvaros-zserbo-fehercsoki-bevonattal/