Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szilvalekvárral töltött mézeskalács recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 150 g finomliszt
  • 40 g porcukor
  • 30 g puha vaj
  • 2 evőkanál méz
  • 1 tojás
  • 1 kávéskanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 0,5 kávéskanál szódabikarbóna
  • szilvalekvár

Tetejére

  • 1 felvert tojás

Elkészítése

Először egy nagy tálban összekeverjük az átszitált lisztet, az átszitált porcukrot, a mézeskalácsfűszerkeveréket és a szódabikarbónát. Végül hozzáadjuk a puha vajat, a mézet és a tojást és nem ragadós tésztává dolgozzuk. Szükség szerint adhatunk hozzá kevés lisztet.

Betesszük a hűtőbe 1-2 órára.

A tésztát kinyújtjuk 0,5-1 vastagra és köröket szaggatunk ki belőle. Pogácsaszaggatót használjunk, amelynek átmérője 5 cm.

Mindegyik körre rakunk 1 kevés szilvalekvárt, egy másik körrel befedjük és az oldalát lenyomkodjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsire rakosgatjuk a mézeskalácsokat és alaposan felvert tojással megkenjük.

Előmelegített sütőben 180 fokon 10 percig sütjük. Még melegen áthúzzuk a sütőpapírral együtt egy hideg tepsire és kihűtjük.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/szilvalekvarral-toltott-mezeskalacs/