Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szilvás-barackos piskóta recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 db tojás
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • 20 dkg finomliszt
  • 2 evőkanál rum
  • 0,25 db citrom leve
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • szilva
  • barack

A tetejére

  • fahéjas porcukor

Elkészítése

A puha margarint a porcukorral habosra keverjük. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A lisztet átszitáljuk. A vajas keverékhez egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd apránként belekeverjük a lisztet. Ezután belekerül a vaníliás cukor, a citromlé és egy kevés rum. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjéből vert habot is.

A tepsit kivajazzuk, lisztezzük, majd beleöntjük a masszát. A tetejét tetszés szerint kirakjuk gyümölcsökkel. Előmelegített sütőben készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Ha kihűlt, megszórjuk fahéjas porcukorral, és tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/szilvas-barackos-piskota/