Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A kristálycukorral összekevert tejet langyosítsuk meg, majd morzsoljuk bele az élesztőt, takarjuk le egy konyharuhával és pár perc alatt futtassuk fel. A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, a porcukorral, majd csináljunk a közepébe egy mélyedést, öntsük bele a felfuttatott élesztőt, a meglangyosított tejszínt és a tojássárgát. Ezután ízlés szerint robotgéppel vagy kézzel addig dagasszuk […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2021.09.13.

Hozzávalók 8-10 darabhozTészta

Töltelék

Elkészítése

A kristálycukorral összekevert tejet langyosítsuk meg, majd morzsoljuk bele az élesztőt, takarjuk le egy konyharuhával és pár perc alatt futtassuk fel.

A lisztet keverjük össze egy csipet sóval, a porcukorral, majd csináljunk a közepébe egy mélyedést, öntsük bele a felfuttatott élesztőt, a meglangyosított tejszínt és a tojássárgát.

Ezután ízlés szerint robotgéppel vagy kézzel addig dagasszuk a tésztát míg elválik az edény falától.

Ezután tegyük át egy kelesztőtálba, szórjuk meg vékonyan liszttel, majd langyos helyen kb egy óra alatt kelesszük a duplájára.

Amikor a tészta megkelt, borítsuk ki lisztezett felületre, nyújtsuk ki 3-4 mm vékonyra, majd vágjuk fel kb egyforma darabokra.

A szilvát vágjuk félbe és távolítsuk el a magot. A kristálycukrot keverjük össze az őrölt fahéjjal.

Ezután minden tészta közepére tegyünk egy teáskanálnyi fahéjas cukrot, helyezzünk rá egy-egy félbevágott szilvát, majd formázzuk meg a buktát.

A vajat olvasszuk fel, majd több mint a felével kenjük ki a tepsit. Ezután egymástól kicsit távolabb, helyezzük bele a buktákat, majd a maradék olvasztott vajjal, kenjük le a tésztát.

Ezután takarjuk le a tepsit egy konyharuhával, majd szobahőmérsékleten hagyjuk 30 percig kelni.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 30-35 perc alatt süssük szép aranybarnára a buktákat (én légkeverésnél 170 fokon, 30 percig sütöttem).

A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk langyosra hűlni.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is