Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szilvás clafoutis recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A pitéhez

  • 4 tojás
  • 15 dkg eritrit
  • 8 dkg zabpehelyliszt
  • 2,5 dl görög joghurt
  • 30 dkg magozott, negyedelt szilva
  • őrölt fahéj
  • csipet só
  • 1 kávéskanál sütőpor

A tetejére

  • nyírfaporcukor

A forma kikenéséhez

  • vaj
  • rizsliszt

Elkészítése

A tésztához összekeverjük a lisztet a sütőport és a sót.

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk az eritritet, a tojások sárgáját és a joghurtot is, összeforgatjuk, majd kézihabverő segítségével hozzákeverjük a lisztes keveréket.

Egy 23 cm átmérőjű piteformát kivajazunk, rizsliszttel megszórjuk, majd a masszát beleöntjük és a tetejére rakosgatjuk a negyedekbe vágott szilvát, amiket kissé bele is nyomunk a tésztába.

180 fokra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt készre sütjük. Langyosan tálaljuk.

Ez a pite úgy az igazi, ha remegős, lágy a tésztája, tehát ne süssük túl!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/szilvas-clafoutis-2/