Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Muffin receptek

Szilvás-diós muffin

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 Csillag (Nincs értékelve)
Loading...
Megosztás:

A diót durvára vágjuk. A szilvát apróra felkockázzuk. Robotgép habverőjével a puha vajat a cukorral és a sóval krémesre keverjük. Egyenként beleütjük a tojásokat, majd evőkanalanként beledolgozzuk a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet. Beletesszük a tejfölt, beleszórunk 6 dkg diót, és hozzáadjuk a felkockázott szilvát. A muffinpapírokat egy kevés zsiradékkal kikenve belehelyezzük a sütőformába. A […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.02.17.

Hozzávalók

Elkészítése

A diót durvára vágjuk. A szilvát apróra felkockázzuk. Robotgép habverőjével a puha vajat a cukorral és a sóval krémesre keverjük. Egyenként beleütjük a tojásokat, majd evőkanalanként beledolgozzuk a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet. Beletesszük a tejfölt, beleszórunk 6 dkg diót, és hozzáadjuk a felkockázott szilvát.

A muffinpapírokat egy kevés zsiradékkal kikenve belehelyezzük a sütőformába. A tésztával 2/3 részükig megtöltjük őket. Előmelegített sütőben, 175 fokon kb. 20 percig sütjük.

Még melegen megkenjük őket lekvárral, végül a maradék felaprított dióval megszórjuk.

Ebből az adagból 24 db muffin lesz.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Konyha: Amerikai
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is