Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütemény receptek

Szilvás sütik

Szilvás-fahéjas sütemény

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A szilvás-fahéjas sütemény egy illatos, szaftos desszert, amely a gyümölcs édességét a fahéj és a szegfűszeg meleg fűszerességével ötvözi. A tejfölnek köszönhetően a tészta könnyed és puha marad, a tetején sorakozó szilvák pedig igazi házias hangulatot adnak.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Andrea Papikné Veress
Beküldte: 2013.09.05.

Tésztához

Tepsi kikenéséhez

Elkészítése

A szilvákat alaposan megmossuk, félbevágjuk, és eltávolítjuk a magokat. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Egy kb. 24×39 cm-es tepsit margarinnal kikenünk, majd kevés liszttel megszórunk.

A lisztet elkeverjük a sütőporral, a fahéjjal és a szegfűszeggel. A tojásokat a cukorral kézi mixerrel 3–4 percig magas fokozaton habosra verjük. Hozzákeverjük a tejfölt és az olajat, majd a végén beleforgatjuk a sütőporos, fűszeres lisztet.

A masszát az előkészített tepsibe simítjuk, és a félbevágott szilvákat vágott felükkel felfelé a tetejére sorakoztatjuk. Előmelegített sütőben, hőlégkeveréssel kb. 40 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e.

A kihűlt süteményt porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp

A szilvát ízlés szerint őszibarackkal vagy körtével is helyettesíthetjük. Ha még különlegesebb ízt szeretnénk, a tetejét sütés előtt megszórhatjuk kevés darált dióval vagy mandulaforgáccsal.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Andrea Papikné Veress
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is