Elkészítése
A szilvákat alaposan megmossuk, félbevágjuk, és eltávolítjuk a magokat. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Egy kb. 24×39 cm-es tepsit margarinnal kikenünk, majd kevés liszttel megszórunk.
A lisztet elkeverjük a sütőporral, a fahéjjal és a szegfűszeggel. A tojásokat a cukorral kézi mixerrel 3–4 percig magas fokozaton habosra verjük. Hozzákeverjük a tejfölt és az olajat, majd a végén beleforgatjuk a sütőporos, fűszeres lisztet.
A masszát az előkészített tepsibe simítjuk, és a félbevágott szilvákat vágott felükkel felfelé a tetejére sorakoztatjuk. Előmelegített sütőben, hőlégkeveréssel kb. 40 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e.
A kihűlt süteményt porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp
A szilvát ízlés szerint őszibarackkal vagy körtével is helyettesíthetjük. Ha még különlegesebb ízt szeretnénk, a tetejét sütés előtt megszórhatjuk kevés darált dióval vagy mandulaforgáccsal.

