Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szilvás-fahéjas sütemény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 30 dkg finomliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 púpos teáskanál fahéj
  • 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
  • 3 db tojás
  • 20 dkg cukor
  • 375 g tejföl
  • 1,5 dl olaj
  • 20 kis szem szilva

Tepsi kikenéséhez

  • 2 dkg margarin
  • 1 evőkanál liszt

Elkészítése

A szilvákat alaposan megmossuk, félbevágjuk, és eltávolítjuk a magokat. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. Egy kb. 24×39 cm-es tepsit margarinnal kikenünk, majd kevés liszttel megszórunk.

A lisztet elkeverjük a sütőporral, a fahéjjal és a szegfűszeggel. A tojásokat a cukorral kézi mixerrel 3–4 percig magas fokozaton habosra verjük. Hozzákeverjük a tejfölt és az olajat, majd a végén beleforgatjuk a sütőporos, fűszeres lisztet.

A masszát az előkészített tepsibe simítjuk, és a félbevágott szilvákat vágott felükkel felfelé a tetejére sorakoztatjuk. Előmelegített sütőben, hőlégkeveréssel kb. 40 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy elkészült-e.

A kihűlt süteményt porcukorral meghintve tálaljuk.

Tipp

A szilvát ízlés szerint őszibarackkal vagy körtével is helyettesíthetjük. Ha még különlegesebb ízt szeretnénk, a tetejét sütés előtt megszórhatjuk kevés darált dióval vagy mandulaforgáccsal.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/szilvas-fahejas-sutemeny/