Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütemény receptek

Szilvás sütik

Szilvás-habos kocka

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A szilvát megmossuk, kimagozzuk, félbevágjuk és megforgatjuk a fahéjas cukorban. A tojássárgákat habosra keverjük 12 dkg porcukorral és a puha vajjal. Hozzáadjuk a sütőporral, csipet sóval elkevert lisztet és a tejet, majd simára keverjük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tepsit (20*30 cm) sütőpapírral kibéleljük, belesimítjuk a tésztát, megrakjuk a fahéjas-cukros szilvával és kb 35-40 […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Vass Laszlone
Beküldte: 2018.08.04.

Hozzávalók

Elkészítése

A szilvát megmossuk, kimagozzuk, félbevágjuk és megforgatjuk a fahéjas cukorban.

A tojássárgákat habosra keverjük 12 dkg porcukorral és a puha vajjal. Hozzáadjuk a sütőporral, csipet sóval elkevert lisztet és a tejet, majd simára keverjük.

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A tepsit (20*30 cm) sütőpapírral kibéleljük, belesimítjuk a tésztát, megrakjuk a fahéjas-cukros szilvával és kb 35-40 percig sütjük (tűpróbáig).

A tojásfehérjét egy csipet sóval, citromlével és 20 dkg porcukorral kemény habbá verjük. Rásimítjuk a sütemény tetejére, a hőt 150 fokra mérsékelve visszatesszük a sütőbe további 15-20 percre. A hab inkább csak száradjon, maradjon világos.

Ha kicsit hűlt, vizes késsel szeleteljük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is