Elkészítése
Készítsük elő a hozzávalókat és mérjük ki.
A szilvát alaposan mossuk meg, itassuk róla le a vizet és magozzuk ki. Negyedeljük, szórjuk rá a fahéjat és a morzsát, majd tegyük félre.
A tojásokat jó levegősre keverjük ki a cukrokkal, majd hozzáadjuk és beledolgozzuk az olajat és a tejet.
A lisztet összekeverjük a sütőporral, a sóval, a szerecsendióval és apránként a tojásos masszához keverjük.
Dolgozzuk el teljesen csomómentesre.
Egy 36*24 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd a masszát egyenletesen oszlassuk el benne. A szilvákat forgassuk át a fahéjas morzsában, majd rakjuk ki a tésztánk tetejét vele. Nem kell belenyomkodni!
180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük! Rácsra téve kihűtjük.
Tetszés szerint kockákra vágva, tetejét enyhén porcukrozva szervírozzuk.









