Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szilvás kevert süti recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 24 evőkanál finomliszt
  • 6 tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2,4 dl tej
  • 0,8 dl olaj
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só
  • 1 teáskanál szerecsendió
  • 20 db szilva (kb)
  • 1 evőkanál fahéj
  • 2 evőkanál kekszmorzsa vagy zsemlemorzsa

Elkészítése

Készítsük elő a hozzávalókat és mérjük ki.

A szilvát alaposan mossuk meg, itassuk róla le a vizet és magozzuk ki. Negyedeljük, szórjuk rá a fahéjat és a morzsát, majd tegyük félre.

A tojásokat jó levegősre keverjük ki a cukrokkal, majd hozzáadjuk és beledolgozzuk az olajat és a tejet.

A lisztet összekeverjük a sütőporral, a sóval, a szerecsendióval és apránként a tojásos masszához keverjük.

Dolgozzuk el teljesen csomómentesre.

Egy 36*24 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd a masszát egyenletesen oszlassuk el benne. A szilvákat forgassuk át a fahéjas morzsában, majd rakjuk ki a tésztánk tetejét vele. Nem kell belenyomkodni!

180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük! Rácsra téve kihűtjük.

Tetszés szerint kockákra vágva, tetejét enyhén porcukrozva szervírozzuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/szilvas-kevert-suti/