Elkészítése
A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd két egyenlő részre osztjuk. Az egyik adag tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, majd egy margarinnal kikent sütőlapra helyezzük. A tésztát egyenletesen megszórjuk mandulával.
Közben a cukorral összekevert szilvát serpenyőben pár percig megpirítjuk, amíg a szilva levet ereszt és kicsit karamellizálódik. A pirított szilvát rákanalazzuk a mandulával megszórt tésztalapra.
A másik adag tésztát szintén kinyújtjuk, majd ezzel befedjük a szilvás réteget. A süteményt 170-180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg halvány barnára nem sül.
Miután kihűlt, a tetejére cukormázat készítünk, és egyenletesen bevonjuk vele a süteményt.
Ez a desszert egy igazán ízletes, gyümölcsös sütemény, amit a mandula és a szilva kombinációja tesz különlegessé. Jó étvágyat kívánunk!
