Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd két egyenlő részre osztjuk. Az egyik adag tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, majd egy margarinnal kikent sütőlapra helyezzük. A tésztát egyenletesen megszórjuk mandulával. Közben a cukorral összekevert szilvát serpenyőben pár percig megpirítjuk, amíg a szilva levet ereszt és kicsit karamellizálódik. A pirított szilvát rákanalazzuk a mandulával megszórt tésztalapra. A másik […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2012.11.23.

Hozzávalók

Töltelék

Máz a tetejére

Elkészítése

A tészta hozzávalóit alaposan összegyúrjuk, majd két egyenlő részre osztjuk. Az egyik adag tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, majd egy margarinnal kikent sütőlapra helyezzük. A tésztát egyenletesen megszórjuk mandulával.

Közben a cukorral összekevert szilvát serpenyőben pár percig megpirítjuk, amíg a szilva levet ereszt és kicsit karamellizálódik. A pirított szilvát rákanalazzuk a mandulával megszórt tésztalapra.

A másik adag tésztát szintén kinyújtjuk, majd ezzel befedjük a szilvás réteget. A süteményt 170-180 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg halvány barnára nem sül.

Miután kihűlt, a tetejére cukormázat készítünk, és egyenletesen bevonjuk vele a süteményt.

Ez a desszert egy igazán ízletes, gyümölcsös sütemény, amit a mandula és a szilva kombinációja tesz különlegessé. Jó étvágyat kívánunk!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Ősz Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is