Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütemény receptek

Szilvás sütik

Szilvás-marcipános pite

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 30 dkg liszt 8 dkg mandula darálva 21 dkg kockázott, hideg vaj 12 dkg cukor 2 tojás sárgája Töltelék: 20 szép szilva 2 evőkanál méz 70 g natúr marcipán 1 tojás 1 evőkanál cukor Tetejére: porcukor 10 dkg reszelt marcipán Elkészítése: A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, majd egy kivehető aljú piteformát béleljük ki […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kalla58
Beküldte: 2015.02.23.

Elkészítése

Hozzávalók:
Tészta:

  • 30 dkg liszt
  • 8 dkg mandula darálva
  • 21 dkg kockázott, hideg vaj
  • 12 dkg cukor
  • 2 tojás sárgája

Töltelék:

  • 20 szép szilva
  • 2 evőkanál méz
  • 70 g natúr marcipán
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál cukor

Tetejére:

  • porcukor
  • 10 dkg reszelt marcipán


Elkészítése:

A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, majd egy kivehető aljú piteformát béleljük ki a kinyújtott tésztával. A kilógó részeket vágjuk le, gyúrjuk újra össze, majd formázzuk hosszú hengerré és körben helyezzük el a tészta szélén.

Szórjuk a tésztára a reszelt marcipánt (akkor reszelhető jól, ha előtte kis időre mélyhűtőbe tesszük). A tésztát kenjük meg a felvert tojással, végül hintsük meg cukorral. Halmozzuk a közepére a szilvákat, amiket kimagoztunk előtte és félbevágtunk, majd csorgassuk rá a mézet.

Süssük 180 fokon 35 percig. A megsült süteményt hintsük meg porcukorral és szórjuk rá a marcipánt.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is