Hozzávalók:
Tészta:
- 30 dkg liszt
- 8 dkg mandula darálva
- 21 dkg kockázott, hideg vaj
- 12 dkg cukor
- 2 tojás sárgája
Töltelék:
- 20 szép szilva
- 2 evőkanál méz
- 70 g natúr marcipán
- 1 tojás
- 1 evőkanál cukor
Tetejére:
- porcukor
- 10 dkg reszelt marcipán
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, majd egy kivehető aljú piteformát béleljük ki a kinyújtott tésztával. A kilógó részeket vágjuk le, gyúrjuk újra össze, majd formázzuk hosszú hengerré és körben helyezzük el a tészta szélén.
Szórjuk a tésztára a reszelt marcipánt (akkor reszelhető jól, ha előtte kis időre mélyhűtőbe tesszük). A tésztát kenjük meg a felvert tojással, végül hintsük meg cukorral. Halmozzuk a közepére a szilvákat, amiket kimagoztunk előtte és félbevágtunk, majd csorgassuk rá a mézet.
Süssük 180 fokon 35 percig. A megsült süteményt hintsük meg porcukorral és szórjuk rá a marcipánt.