Elkészítése
Hozzávalók:
Tésztához:
- 20 dkg tönkölybúzaliszt (világos)
- 7 dkg cukor
- 13 dkg vaj
- 1 tojás
- 6 g sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 vaníliarúd kikapart magja
- 1 mk só
- 14 dkg natúr joghurt
- 20 dkg szilva – magozva, apróra vágva
- 2 dkg barna cukor
- 1 tk fahéj
Krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 5 dkg cukor
- 1 tk fahéj
Elkészítése:
A vajat a cukorral és a tojással habosra keverjük. Hozzáadjuk a vanília kikapart magjait, a reszelt citromhéjat és a sóval, sütőporral elkevert lisztet. Joghurttal lazítjuk, összekeverjük.
Belekeverjük a barna cukorral, fahéjjal összeforgatott szilvát, átforgatjuk.
Muffin formába papír kapszlikat rakunk, és 12 részre adagoljuk a masszát.
180°C-ra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük.
A krém elkészítéséhez a hozzávalókat összekeverjük, majd habzsákba töltjük, és a kihűlt muffinok tetejére nyomjuk.


