Elkészítése
A lisztben elkeverjük a cukrot, egy csipet sót, sütőport, majd gyorsan elmorzsoljuk a vajjal, hogy ne olvadjon meg túlságosan. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és egy puha tésztát gyúrunk belőle. A tésztát folpackba csomagolva betesszük a hűtőbe, amíg elkészítjük a tölteléket.
A töltelékhez csak össze kell keverni a hozzávalókat.
Közepes méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk, és a tésztát kézzel egyenletesen belenyomkodjuk, ügyelve arra, hogy a széleinél egy kis peremet is kialakítsunk. A tésztát vékonyan megkenjük a kimaradt tojásfehérjével, majd 180 fokos előmelegített sütőbe tesszük pár percre, hogy a fehérje megszilárduljon. Így a tészta nem ázik el a tölteléktől.
Ezután kivesszük a sütőből, és egyenletesen eloszlatjuk rajta a szilvás tölteléket, majd visszatesszük a sütőbe.
Közben elkészítjük a tetejére való öntetet: csak össze kell keverni a hozzávalókat. Amikor a töltelék megszilárdult, kivesszük a tepsit a sütőből, és egyenletesen rálocsoljuk az öntetet a szilvák tetejére. Visszatesszük a sütőbe, és további kb. 30 percig sütjük, amíg a sütemény aranybarna nem lesz.
Jó étvágyat!

