Elkészítése
Tészta
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Egy közepes tepsit kivajazunk és zsemlemorzsával megszórunk.
A tojásokat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a reszelt citromhéjat, a sütőport és a lisztet. Az egészet alaposan összedolgozzuk, majd a masszát a tepsibe simítjuk.
Töltelék
A szilvákat megmossuk, kimagozzuk és félbevágjuk. A tésztára rakosgatjuk, a vágott felükkel lefelé.
Sütés és befejezés
A pitét kb. 40 perc alatt készre sütjük. Amikor megsült, még melegen fahéjas kristálycukorral meghintjük a tetejét. Teljes kihűlés után szeletelve tálaljuk.
Tipp
A szilvát keverhetjük fahéjjal és kevés darált dióval is, így gazdagabb ízvilágot kapunk. A pitét vaníliasodóval vagy egy gombóc vaníliafagylalttal tálalva különleges desszertként is kínálhatjuk.
