Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A szilvás pite egy klasszikus, egyszerűen elkészíthető sütemény, amelynek édes-savanykás ízét a szilva és a fahéjas cukor tökéletesen kiegészíti. Puha tésztája és gyümölcsös tölteléke miatt igazi kedvenc a hétköznapokban és a családi összejöveteleken is.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Schonfelder Kitti
Beküldte: 2013.09.02.

A tésztához

A töltelékhez

Tetejére

A tepsihez

Elkészítése

Tészta

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Egy közepes tepsit kivajazunk és zsemlemorzsával megszórunk.

A tojásokat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a reszelt citromhéjat, a sütőport és a lisztet. Az egészet alaposan összedolgozzuk, majd a masszát a tepsibe simítjuk.

Töltelék

A szilvákat megmossuk, kimagozzuk és félbevágjuk. A tésztára rakosgatjuk, a vágott felükkel lefelé.

Sütés és befejezés

A pitét kb. 40 perc alatt készre sütjük. Amikor megsült, még melegen fahéjas kristálycukorral meghintjük a tetejét. Teljes kihűlés után szeletelve tálaljuk.

Tipp

A szilvát keverhetjük fahéjjal és kevés darált dióval is, így gazdagabb ízvilágot kapunk. A pitét vaníliasodóval vagy egy gombóc vaníliafagylalttal tálalva különleges desszertként is kínálhatjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Schonfelder Kitti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is