Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szilvás pite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 3 db tojás
  • 25 dkg porcukor
  • 1 dl olaj
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 csomag sütőpor
  • 30 dkg finomliszt

A töltelékhez

  • 80 dkg szilva

Tetejére

  • cukor
  • fahéj

A tepsihez

  • vaj
  • zsemlemorzsa

Elkészítése

Tészta

A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. Egy közepes tepsit kivajazunk és zsemlemorzsával megszórunk.

A tojásokat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a reszelt citromhéjat, a sütőport és a lisztet. Az egészet alaposan összedolgozzuk, majd a masszát a tepsibe simítjuk.

Töltelék

A szilvákat megmossuk, kimagozzuk és félbevágjuk. A tésztára rakosgatjuk, a vágott felükkel lefelé.

Sütés és befejezés

A pitét kb. 40 perc alatt készre sütjük. Amikor megsült, még melegen fahéjas kristálycukorral meghintjük a tetejét. Teljes kihűlés után szeletelve tálaljuk.

Tipp

A szilvát keverhetjük fahéjjal és kevés darált dióval is, így gazdagabb ízvilágot kapunk. A pitét vaníliasodóval vagy egy gombóc vaníliafagylalttal tálalva különleges desszertként is kínálhatjuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/szilvas-pite-4/