Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütemény receptek

Szilvás sütik

Szilvás pudingos pite

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A szilvás pudingos pite könnyen elkészíthető sütemény. A puha tészta és a krémes, gyümölcsös töltelék jól kiegészítik egymást.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Rumanne Nagy Szilvia
Beküldte: 2013.09.28.

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítése

Töltelék

A fagyasztott, kimagozott szilvát a cukorral, rummal, vaníliás cukorral és annyi vízzel, hogy ellepje, feltesszük főni. Addig főzzük, amíg a szilva megpuhul. A pudingport 2 dl vízben elkeverjük, majd a szilvához öntjük, és készre főzzük.

Tészta

A lisztet átszitáljuk, összekeverjük a porcukorral és a sütőporral. A puha vajat vagy margarint elmorzsoljuk benne, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, majd a tojásokkal és a tejföllel tésztává dolgozzuk. Hideg helyen legalább fél órát pihentetjük.

Összeállítás és sütés

A tésztát két részre osztjuk, az első lapot kisodorjuk és kizsírozott, lisztezett tepsibe fektetjük. Villával megszurkáljuk, megszórjuk kevés zsemlemorzsával, majd ráöntjük a forró pudingos szilvát.

A másik tésztalapot is kinyújtjuk, a töltelékre tesszük, villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben, légkeverésen kb. 20–25 perc alatt megsütjük.

A kihűlt pitét porcukorral meghintve, tetszőleges szeletekre vágva tálaljuk.

Tipp

A szilvához adhatunk egy kevés fahéjat is, ami jól kiemeli az ízét. A pitét csokoládés pudinggal is készíthetjük

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Rumanne Nagy Szilvia
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is