Elkészítése
Töltelék
A fagyasztott, kimagozott szilvát a cukorral, rummal, vaníliás cukorral és annyi vízzel, hogy ellepje, feltesszük főni. Addig főzzük, amíg a szilva megpuhul. A pudingport 2 dl vízben elkeverjük, majd a szilvához öntjük, és készre főzzük.
Tészta
A lisztet átszitáljuk, összekeverjük a porcukorral és a sütőporral. A puha vajat vagy margarint elmorzsoljuk benne, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, majd a tojásokkal és a tejföllel tésztává dolgozzuk. Hideg helyen legalább fél órát pihentetjük.
Összeállítás és sütés
A tésztát két részre osztjuk, az első lapot kisodorjuk és kizsírozott, lisztezett tepsibe fektetjük. Villával megszurkáljuk, megszórjuk kevés zsemlemorzsával, majd ráöntjük a forró pudingos szilvát.
A másik tésztalapot is kinyújtjuk, a töltelékre tesszük, villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben, légkeverésen kb. 20–25 perc alatt megsütjük.
A kihűlt pitét porcukorral meghintve, tetszőleges szeletekre vágva tálaljuk.
Tipp
A szilvához adhatunk egy kevés fahéjat is, ami jól kiemeli az ízét. A pitét csokoládés pudinggal is készíthetjük
