Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szilvás pudingos pite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 450 g liszt
  • 2 db tojás
  • 150 g porcukor
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 250 g vaj (vagy margarin)

A töltelékhez

  • 700 g fagyasztott szilva (nem kell felolvasztani)
  • 150 g cukor
  • 2 evőkanál vaníliás cukor
  • 100 ml rum
  • 200 ml víz
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor (vagy csokis )

Elkészítése

Töltelék

A fagyasztott, kimagozott szilvát a cukorral, rummal, vaníliás cukorral és annyi vízzel, hogy ellepje, feltesszük főni. Addig főzzük, amíg a szilva megpuhul. A pudingport 2 dl vízben elkeverjük, majd a szilvához öntjük, és készre főzzük.

Tészta

A lisztet átszitáljuk, összekeverjük a porcukorral és a sütőporral. A puha vajat vagy margarint elmorzsoljuk benne, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, majd a tojásokkal és a tejföllel tésztává dolgozzuk. Hideg helyen legalább fél órát pihentetjük.

Összeállítás és sütés

A tésztát két részre osztjuk, az első lapot kisodorjuk és kizsírozott, lisztezett tepsibe fektetjük. Villával megszurkáljuk, megszórjuk kevés zsemlemorzsával, majd ráöntjük a forró pudingos szilvát.

A másik tésztalapot is kinyújtjuk, a töltelékre tesszük, villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben, légkeverésen kb. 20–25 perc alatt megsütjük.

A kihűlt pitét porcukorral meghintve, tetszőleges szeletekre vágva tálaljuk.

Tipp

A szilvához adhatunk egy kevés fahéjat is, ami jól kiemeli az ízét. A pitét csokoládés pudinggal is készíthetjük

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/szilvas-pudingos-pite/