Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sütemény receptek

Szilvás sütik

Szilvás rácsos pite

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A szilvát kimagozzuk, kockára vágjuk, majd egy tálba tesszük és megszórjuk vaníliás cukorral és a fahéjjal elkevert cukorral, majd állni hagyjuk. Közben elkészítjük a tésztát. Egy tálba szitáljuk a lisztet, majd belerakjuk a kockára vágott margarint és összemorzsoljuk, majd hozzá adjuk a porcukrot, az egész tojást, vaníliás cukrot gyors mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát, majd folpakba […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
55 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Szekeres Lajosne Klari
Beküldte: 2021.09.10.

Töltelékhez

Tésztához

A szóráshoz

Elkészítése

A szilvát kimagozzuk, kockára vágjuk, majd egy tálba tesszük és megszórjuk vaníliás cukorral és a fahéjjal elkevert cukorral, majd állni hagyjuk.

Közben elkészítjük a tésztát. Egy tálba szitáljuk a lisztet, majd belerakjuk a kockára vágott margarint és összemorzsoljuk, majd hozzá adjuk a porcukrot, az egész tojást, vaníliás cukrot gyors mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát, majd folpakba csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük.

A szilvát elkeverjük a pudingporral és állni hagyjuk.

Ha kellőképpen lehűlt a tészta, akkor két részre osztjuk. Az egyik fele nagyobb legyen. Ez lesz az alja, a másik feléből készítjük a rácsot.

A 23 cm-es piteformát kikenjük margarinnal és megszórjuk liszttel.

A nagyobb tésztadarabot kerekre kinyújtjuk, kicsit nagyobbra mint a piteforma, majd feltekerjük a nyújtófára és beleeresztjük a formába, majd eligazítjuk. A tészta alját megszórjuk búzadarával, villával megszurkáljuk, majd beleöntjük a befűszerezett szilvát és elegyengetjük.

A megmarat tésztát kinyújtjuk és rácsot készítünk belőle a pite tetejére. Felvert tojással megkenjük és 180 fokra melegített sütőbe toljuk kb 30 percre.

A piteformában hagyjuk kihűlni, mert különben nem lehet szépen kivágni, szeletni.

A tetejét porcukorral megszórjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Szekeres Lajosne Klari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is