Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szilvás rácsos pite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Töltelékhez

  • 60 dkg magozott szilva
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 2 evőkanál főzés nélküli pudingpor

Tésztához

  • 30 dkg finomliszt
  • 20 dkg margarin vagy vaj
  • 25 dkg porcukor
  • 1 db tojás
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál búzadara

A szóráshoz

  • porcukor

Elkészítése

A szilvát kimagozzuk, kockára vágjuk, majd egy tálba tesszük és megszórjuk vaníliás cukorral és a fahéjjal elkevert cukorral, majd állni hagyjuk.

Közben elkészítjük a tésztát. Egy tálba szitáljuk a lisztet, majd belerakjuk a kockára vágott margarint és összemorzsoljuk, majd hozzá adjuk a porcukrot, az egész tojást, vaníliás cukrot gyors mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát, majd folpakba csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük.

A szilvát elkeverjük a pudingporral és állni hagyjuk.

Ha kellőképpen lehűlt a tészta, akkor két részre osztjuk. Az egyik fele nagyobb legyen. Ez lesz az alja, a másik feléből készítjük a rácsot.

A 23 cm-es piteformát kikenjük margarinnal és megszórjuk liszttel.

A nagyobb tésztadarabot kerekre kinyújtjuk, kicsit nagyobbra mint a piteforma, majd feltekerjük a nyújtófára és beleeresztjük a formába, majd eligazítjuk. A tészta alját megszórjuk búzadarával, villával megszurkáljuk, majd beleöntjük a befűszerezett szilvát és elegyengetjük.

A megmarat tésztát kinyújtjuk és rácsot készítünk belőle a pite tetejére. Felvert tojással megkenjük és 180 fokra melegített sütőbe toljuk kb 30 percre.

A piteformában hagyjuk kihűlni, mert különben nem lehet szépen kivágni, szeletni.

A tetejét porcukorral megszórjuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/szilvas-racsos-pite/