Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szilvás reszelt sütemény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez

  • 250 g finomliszt
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 100 g porcukor
  • 100 g margarin ( vagy vaj olvasztva)
  • 1 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor

Krém

  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 400 ml tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 200 g tejföl (20%-os)

A krémre és a tetejére

  • 0,5 kg szilva
  • cukor (barna)
  • 1 teáskanál fahéj
  • porcukor

Elkészítése

Tészta:

A lisztet, porcukrot, sütőport és a vaníliás cukrot elkeverjük, majd hozzáadjuk a vajat és a tojást, majd az egészet összegyúrjuk.

A tésztát elosztjuk 3/4-ed és 1/4-ed részre. A kisebb részt folpackba csomagolva a fagyasztóba tesszük.

A nagyobbik részt sütőpapíron kinyújtjuk a tepsi méretére, majd a papírral együtt áttesszük a tepsibe.

Krém:

A pudingporból, tejből és a cukorból a szokásos módon elkészítjük a pudingot, majd még forrón belekeverjük a tejföl.

A kész masszát még melegen a tepsiben várakozó tésztára öntjük.

A krém tetejét kitesszük negyedelt szilvával. A szilvára szórunk kevés cukrot és fahéjat. A tetejére reszeljük a maradék fagyos tésztát.

180 fokon kb 50 perc alatt készre sütjük.

Ha teljesen kihűlt, akkor lehet szépen szelni. A tetejére szórhatunk porcukrot.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/szilvas-reszelt-sutemeny/