Elkészítése
Hozzávalók:
- réteslap
- 500-800 g szilva
- 4 tojás
- 2 bögre cukor
- 1 kis pohár joghurt
- 1 bögre búzadara
- 120 ml olaj
- 1 sütőpor
- 1 vaníliás cukor
- 4 dl víz
- néhány szelet citrom
Elkészítése:
4 tojást összekeverünk 1 bögre cukorral, majd hozzákeverjük a joghurtot, a búzadarát, az olajat, a sütőport és a vaníliás cukrot.
A szilvát megmossuk, félbevágjuk, és kimagozzuk. A rétes tésztát 3 részre osztjuk. Egy kiolajozott tepsibe helyezzük az első réteget, amit kirakunk szilvával, majd búzadarás masszát öntünk rá. Ezt a műveletet megismételjük még kétszer.
200 fokra előmelegített sütőben sütjük 10 percig, majd levesszük a hőfokot 180-ra, és 20 perc alatt készre sütjük.
A 4 dl vízből és 1 bögre cukorból szirupot főzzünk. A kihűlt süteményre citromszeleteket teszünk, és leöntjük a sziruppal.


