Először 1 dl langyos tejbe egy teáskanál cukrot teszünk, majd belemorzsoljuk az élesztőt és hagyjuk, hogy felfusson. Eközben a lisztet egy nagy tálba szitáljuk, hozzáadunk egy csipet sót, majd a felfuttatott élesztőt a liszthez öntjük. A tojássárgáját felverjük, majd azt is hozzáadjuk a liszthez. A megmaradt tejet fokozatosan hozzáöntjük, miközben a tésztát alaposan kidagasztjuk.
Közben a margarint felolvasztjuk, majd a már összedolgozott tésztához öntjük, és további 15 percig dagasztjuk, amíg a tészta el nem válik a tál falától. Amikor a tészta már sima és rugalmas, lisztezett deszkára borítjuk, és két cipót formázunk belőle. A cipókat langyos helyen letakarva kelesztjük, amíg a térfogatuk megduplázódik.
A megkelt tésztát egy kiterített, lisztezett konyharuhán rétesformára kinyújtjuk. A kinyújtott tésztát tejföllel meghintjük, majd ízlés szerinti töltelékkel (pl. cukrozott dió, mák, vagy túró) megszórjuk. A tészta két oldalát óvatosan feltekerjük, majd az így kapott rudakat kivajazott tepsibe helyezzük.
Miután a tésztarudak teljesen megkeltek a tepsiben, a tetejüket felvert tojással megkenjük, hogy sütés közben szép fényesre süljenek. Végül a rudakat előmelegített sütőben, közepes lángon (kb. 180°C-on) aranybarnára sütjük. Miután megsültek, hagyjuk őket kicsit hűlni, majd szeletelve tálaljuk.