Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tésztához: 20 dkg tönkölyliszt (világos) 12,5 dkg natúr krémsajt 10 dkg vaj 7 dkg cukor 1 tk só Töltelékhez: 30 dkg szilva – magozva, apróra vágva 8 dkg dió – durvára vágva 3 ek barna cukor 2 tk őrölt fahéj Elkészítése: A tésztához a krémsajtot, a puha vajat és a cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
erzsikonyha
Beküldte: 2015.09.14.

Elkészítése

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 20 dkg tönkölyliszt (világos)
  • 12,5 dkg natúr krémsajt
  • 10 dkg vaj
  • 7 dkg cukor
  • 1 tk só

Töltelékhez:

  • 30 dkg szilva – magozva, apróra vágva
  • 8 dkg dió – durvára vágva
  • 3 ek barna cukor
  • 2 tk őrölt fahéj


Elkészítése:

A tésztához a krémsajtot, a puha vajat és a cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet és a sót. A nagyon lágy tésztát éjszakára hűtőszekrényben pihentetjük.

Másnap enyhén lisztezett munkalapon kb. 40 x 30 cm-es méretre kinyújtjuk. Hidegen ajánlott kinyújtani, mert ha felmelegszik, szakadni fog.

Ráterítjük a durvára vágott diót, majd a fahéjjal és cukorral összekevert szilvát.

Hosszabbik oldalán feltekerjük, majd a tekercset kb. 2 cm-es darabokra szeljük.

Sütőpapírral leterített sütőlapon, 180°C-on kb. 30 perc alatt megsütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
erzsikonyha
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is