Elkészítése
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 6 ek liszt
- 6 ek kristálycukor
- 1 cs sütőpor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 ek olaj
- 1 ü szilva befőtt
- fahéj
- porcukor
Elkészítése:
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájához hozzáadjuk a cukrokat és habosra keverjük. Beletesszük a sütőport és az olajat, majd hozzászitáljuk a lisztet. Jól összekavarjuk, majd hozzáadagoljuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
Sütőpapírral bélelt, közepes tepsibe öntjük, majd a magozott, durvára vágott szilvát rászórjuk. Előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Tálaláskor tetejét fahéjas porcukorral megszórjuk.

