Elkészítése
Töltelék elkészítése
Először a pudingot a szokásos módon megfőzzük, és hagyjuk kihűlni. A túrót kikeverjük az édesítőszerrel, hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd beleforgatjuk a kissé kihűlt pudingot. Robotgéppel simára keverjük, végül lazán beleforgatjuk a két tojásfehérje kemény habját. Félretesszük.
Tészta elkészítése
A tojások sárgáját az édesítőszerrel és 2 teáskanál joghurttal habosra keverjük. Fokozatosan, vékony sugárban hozzáadjuk az olajat, majd a maradék joghurtot. Beleöntjük a fél citrom levét, a sütőporral elkevert és átszitált liszteket, végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjék kemény habját.
Összeállítás és sütés
Egy közepes méretű, hosszúkás tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd belesimítjuk a tésztát. A tetejére egyenletesen rákanalazzuk a túrótölteléket, és közéjük sorakoztatjuk a lecsepegtetett, felezett, kimagozott szilvákat, magházukkal felfelé. Előmelegített sütőben, 190 fokon kb. 25 percig sütjük, amíg szép aranybarnára nem sül.
Tálalás
A kihűlt süteményt kockára vágjuk, és eritritollal elkevert fahéjjal megszórva kínáljuk.
Tipp
Ha zamatosabb ízt szeretnénk, a túrótöltelékbe keverhetünk reszelt citromhéjat. A tetejére szórhatunk egy kevés mandulaforgácsot is, ami ropogósabbá teszi a süteményt.
