Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szilvás-túrós kocka recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 3 db tojássárgája
  • 1 pohár eritritol (mérce a joghurtos pohár)
  • 2 dl natúr joghurt
  • 0,5 pohár étolaj
  • 1 pohár graham búzaliszt
  • 1 pohár teljes kiőrlésű rozsliszt
  • 0,5 csomag sütőpor (én fele-fele arányban sütőport és szódabikarbónát használtam)
  • 0,5 db citrom leve és reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor

A töltelékhez

  • 50 dkg túró
  • 2 db tojás
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 3 dl  tej
  • 1 evőkanál eritritol
  • 18 nagyobb szem szilva

A tetejére

  • 1 teáksanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál eritritol

Elkészítése

Töltelék elkészítése

Először a pudingot a szokásos módon megfőzzük, és hagyjuk kihűlni. A túrót kikeverjük az édesítőszerrel, hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd beleforgatjuk a kissé kihűlt pudingot. Robotgéppel simára keverjük, végül lazán beleforgatjuk a két tojásfehérje kemény habját. Félretesszük.

Tészta elkészítése

A tojások sárgáját az édesítőszerrel és 2 teáskanál joghurttal habosra keverjük. Fokozatosan, vékony sugárban hozzáadjuk az olajat, majd a maradék joghurtot. Beleöntjük a fél citrom levét, a sütőporral elkevert és átszitált liszteket, végül óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjék kemény habját.

Összeállítás és sütés

Egy közepes méretű, hosszúkás tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd belesimítjuk a tésztát. A tetejére egyenletesen rákanalazzuk a túrótölteléket, és közéjük sorakoztatjuk a lecsepegtetett, felezett, kimagozott szilvákat, magházukkal felfelé. Előmelegített sütőben, 190 fokon kb. 25 percig sütjük, amíg szép aranybarnára nem sül.

Tálalás

A kihűlt süteményt kockára vágjuk, és eritritollal elkevert fahéjjal megszórva kínáljuk.

Tipp

Ha zamatosabb ízt szeretnénk, a túrótöltelékbe keverhetünk reszelt citromhéjat. A tetejére szórhatunk egy kevés mandulaforgácsot is, ami ropogósabbá teszi a süteményt.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/szilvas-turos-kocka/