Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szilvás–túrós lepény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 25 dkg finomliszt
  • 25 dkg krémes túró
  • 15 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 4 tojás
  • 150 g tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom citrom vagy lime reszelt héja

Tetejére

  • magozott, negyedelt szilva
  • 3 evőkanál fahéjas cukor

Elkészítése

A margarint csipetnyi sóval és a porcukorral keverjük ki, majd adjuk hozzá a túrót, majd dolgozzuk össze alaposan. Utána egyesével adjuk hozzá a tojásokat és jól keverjük el, majd a vaníliás cukrot, a tejfölt, a ctirom héját és a legvégén a lisztet hozzáadva keverjük simára a masszát.

Egy közepes méretű (25*35 cm) tepsibe tegyünk sütőpapírt, öntsük bele a simára kikevert masszánkat. A tetejét rakjuk ki a negyed szilvákkal úgy, hogy a héjas fele legyen lefelé.

Szórjuk meg a cukros fahéjjal, majd előmelegített sütőben, alacsony hőfokon (160 fokon) süssük készre kb 60 perc alatt.

Ha teljesen kihűlt, akkor szeletekre vágva tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/szilvas-turos-lepeny/