Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szilvásgombóc muffin recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 30 dkg rizsliszt
  • 1 csomag sütőpor (12 g)
  • 2 tojás
  • 10 dkg cukor vagy eritrit
  • 5 dkg puha vaj
  • 1,5 dl joghurt
  • 15 dkg szilvalekvár (házi, cukor nélküli)
  • 3 evőkanál víz
  • 1 mokkáskanál fahéj

A töltelékhez

  • 25 dkg szilvalekvár

A tetejére

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1 evőkanál étolaj
  • deckorcukorka

Elkészítése

A muffintepsi mélyedéseibe beletesszük a papírkapszlikat. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A töltelékhez a szilvalekvárból vizes kézzel 12 db dió nagyságú gombócot formázunk.

Keverjük össze a liszteket a sütőporral. A tojásokat a többi hozzávalóval együtt a robotgéppel vagy botmixerrel keverjük össze, majd adjuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet is.

Minden kapszliba tegyünk egy-egy evőkanálnyi masszát, majd tegyük rá, az elkészített lekvár gombócokból egyet-egyet, végül osszuk el a tetején a maradék masszát. Előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

Az étcsokoládét az olajjal gőz fölött kevergetve felolvasztjuk, a muffinokat belemártjuk, majd dekorcukorkával megszórjuk.

Miután a csoki megdermedt tálalható is.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/szilvasgomboc-muffin/