Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szilveszter sütemény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 20 dkg zsír (vagy margarin)
  • 25 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál kakaópor
  • lekvár

Elkészítése

Tészta elkészítése

A lisztet összekeverjük a porcukorral, a sütőporral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a zsírt vagy margarint, majd elmorzsoljuk benne. Ezután beleütjük a tojásokat, és sima, rugalmas tésztává gyúrjuk.

A masszát két egyenlő részre osztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a kakaóport, majd mindkét tésztát letakarva, hűvös helyen fél órát pihentetjük.

Formázás és sütés

A világos és kakaós tésztát külön-külön vékonyra nyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A korongokat kizsírozott tepsibe rakjuk, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon világosra sütjük.

Amikor kihűltek, a világos korongok alját barack-, szilva- vagy más gyümölcslekvárral megkenjük, majd egy kakaós koronggal összeragasztjuk. A kész süteményeket porcukorral megszórva kínáljuk.

Tipp

A süteményt ünnepibbé tehetjük, ha a tetejét olvasztott csokoládéval csíkozzuk meg. Más-más formájú kiszúróval (csillag, szív, hold) még vidámabb és látványosabb lesz a kínálat.

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/szilveszter-sutemeny/