Tészta elkészítése
A lisztet összekeverjük a porcukorral, a sütőporral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a zsírt vagy margarint, majd elmorzsoljuk benne. Ezután beleütjük a tojásokat, és sima, rugalmas tésztává gyúrjuk.
A masszát két egyenlő részre osztjuk. Az egyik felébe belekeverjük a kakaóport, majd mindkét tésztát letakarva, hűvös helyen fél órát pihentetjük.
Formázás és sütés
A világos és kakaós tésztát külön-külön vékonyra nyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A korongokat kizsírozott tepsibe rakjuk, és előmelegített sütőben, közepes hőfokon világosra sütjük.
Amikor kihűltek, a világos korongok alját barack-, szilva- vagy más gyümölcslekvárral megkenjük, majd egy kakaós koronggal összeragasztjuk. A kész süteményeket porcukorral megszórva kínáljuk.
Tipp
A süteményt ünnepibbé tehetjük, ha a tetejét olvasztott csokoládéval csíkozzuk meg. Más-más formájú kiszúróval (csillag, szív, hold) még vidámabb és látványosabb lesz a kínálat.