Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Szilvia szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 2 tojás
  • 5 evőkanál cukor
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál méz
  • 40 dkg finomliszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna

A krémhez

  • 6 evőkanál cukor (vagy ízlés szerint)
  • 0,5 liter tej
  • 4 evőkanál finomliszt
  • 20 dkg margarin
  • 2 evőkanál cukrozott kakaópor
  • 1 csomag vaníliás cukor

A mázhoz

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítése

A krémhez a lisztet a cukorral és a tejjel sűrűre főzzük, majd kihűtjük. Végül a habosra kevert margarinnal összedolgozzuk. Kétfelé osztjuk és az egyikbe a vaníliás cukrot, a másik felébe a kakaóport keverjük.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 3 részre osztjuk. Mindegyiket kinyújtjuk és egyenként egy 25*40 cm-es tepsi hátán megsütjük 180 fokon. Gyorsan, kb 5-10 perc alatt megsül, de vigyázzunk, nehogy megégjen!

A lapokat megkenjük a kétféle krémmel, majd a tetejére rásimítjuk a csokimázat is (olvasztott fehércsoki csíkokkal dekorálhatjuk).

Máz: gőz fölött felolvasztjuk a csokit és hozzákeverjük az olajat.

A krémtől fog megpuhulni a tészta, ezért pihentessük egy egész napot a sütinket. Megéri várni rá!

Jó sütizést mindenkinek!

https://receptneked.wps.hu/edes-sutemenyek/szilvia-szelet-2/