A tészta hozzávalóiból kelt tésztát készítünk a szokásos módon, majd langyos helyen duplájára kelesztjük.
A pudingport egy evőkanál cukorral és 2-3 evőkanál tejjel elkeverjük, hogy sima masszát kapjunk. A kakaóport szintén elkeverjük cukorral és annyi tejjel, hogy jól kenhető állagú legyen.
A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, átgyúrjuk, majd három egyenlő részre osztjuk. Az egyik részt változatlanul hagyjuk, a másodikba beledolgozzuk a rózsaszínű pudingporos keveréket, a harmadikba pedig a kakaós masszát. A háromféle tésztát letakarva további fél órán át kelesztjük.
Ezután mindhárom színből 30-40 cm hosszú rudakat sodrunk. A rudakat összefonjuk, majd az így kapott színes fonatot egy margarinnal kikent koszorúformába helyezzük. A két végét összenyomjuk, és letakarjuk. Ismét fél órát kelesztjük, amíg a tészta teljesen kitölti a formát.
A tetejét tojássárgájával megkenjük, majd 160 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.