Hozzávalók:
Tésztához:
- 20 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 5 dkg vaníliás cukor
- 2 tojás sárgája
- négyféle színű ételfesték
Bevonathoz:
- 20 dkg porcukor
- 2 tojásfehérje
- pár csepp citromlé
Ragasztáshoz:
- baracklekvár
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 4 részre osztjuk és egyenként megszínezzük az ételfestékkel, majd 1 órára hűtőbe tesszük.
2-3 mm vastagra nyújtjuk és 3-4 cm-es korongokat szúrunk ki belőle, majd tepsibe sorakoztatjuk.
A tojásfehérjéből a cukorral habot verünk, majd pár csepp citromlevet adunk hozzá. Kiskanállal a habból a tésztára kis halmokat teszünk. Előmelegített sütőben, 160 fokon 10-15 percig sütjük, majd kihűtjük.
Lekvárral összeragasztunk 1-1 korongot.