Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lapokhoz keverjük össze a tojást a cukorral és egy csipet sóval. Addig kavarjuk, míg a cukor elolvad, majd adjuk hozzá a tejet, az olajat, az ecetben felfuttatott szódabikarbónát és 100 g lisztet, amelyben elkevertük a sütőport. Ismét keverjük össze, majd osszuk el két részre. Az egyik részbe tegyünk vanília aromát és kb 350 g […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Erika Meszaros
Beküldte: 2018.02.26.

Lapokhoz:

Krémhez:

Elkészítése

A lapokhoz keverjük össze a tojást a cukorral és egy csipet sóval. Addig kavarjuk, míg a cukor elolvad, majd adjuk hozzá a tejet, az olajat, az ecetben felfuttatott szódabikarbónát és 100 g lisztet, amelyben elkevertük a sütőport. Ismét keverjük össze, majd osszuk el két részre.

Az egyik részbe tegyünk vanília aromát és kb 350 g lisztet, a másik részbe pedig tegyünk rumaromát, kakaót és kb 300 g lisztet.

Gyúrjuk össze külö–külön a fehér és a barna tésztákat, majd pihentessük 15 percig.

Mind a két tésztát osszuk két részre, így két fehér és két barna lapot kapunk. A lapokat 23*36 cm-s tepsi hátán süssük egyenként 8-10 percig 180 fokon.

A krémhez keverjük össze a tojásokat egy csipet sóval és a cukorral és addig kavarjuk, amíg jó habos lesz, majd adjunk hozzá 100 ml tejet és a lisztet.

A megmaradt tejet forrón öntsük hozzá és folytonos keverés mellett, lassú tűzön addig főzzük, amíg puding sűrűségű nem lesz.

Olvasszuk meg a csokit a vajjal együtt, majd adjuk hozzá a forró krémhez, kavarjuk össze és hagyjuk kihűlni.

Amikor kihűlt kenjük meg a lapokat a krémmel, majd tegyünk a sütemény tetejére egy nehezéket és pihentessük egy éjszakát szeletelés előtt.

Porcukorral megszórva kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Erika Meszaros
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is